Yükleniyor..
  • 05551871187
  • 05551871187
Lazerle Ben Aldırma | Uzm. Dr. Aslı Şahin - Dermatoloji, Bolu

Lazerle Ben Aldırma

Lazerle Ben Aldırma

Lazerle Ben Aldırma

Ben yani nevuslar cerrahi olarak alınabileceği gibi lazer ile de tedavi edilebilebilir. Lazer ile alınacak benlerin iyi huylu olması gerekir. Epidermal ve dermal benler lazer ile tedavi edilebilirken, çok derin kökü olan lezyonlar ve deri kanserleri ise cerrahi olarak çıkartılması gerekir. İyi huylu benler, deriden kabarık veya deri seviyesinde olan benler lazer ile tek seansta iz bırakmadan tedavi edilebilir.

Uygulama sırasında lokal anestezi yapılır, bu sayede hasta ağrıyı hissetmez. Ben tedavisi son derece hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu nedenle hastalar 10-20 adet gibi pek çok sayıda benlerini tek seferde toplu bir şekilde aldırabilirler.

Lazerle ben tedavisi uygulamasının ardından 1 hafta sonunda uygulama yapılan yerin hasarı tamamen geçecek, yalnızca hafif bir kızarıklık olacaktır. Bu kızarıklık ise 1-6 ay arasında derinin aynı renginine bürünecektir. Dolayısıyla aradan belli bir zaman geçtikten sonra bir işlem yapıldığı belli olmayacaktır.

Lazerle Ben Aldırma Kaç Seansda Yapılmaktadır?

Eğer bu işlem için uygun bir lazer kullanılıyorsa ben aldırma tek seferde yapılmaktadır. Seans seans yapılan tedaviler ben tedavisi değil leke tedavisidir.

Lazerle Ben Aldırma İşlemi Ağrılı Bir Uygulama mıdır?

Uygulama lokal anestezi ile yapıldığından ağrı oluşmaz.. Sonradan da bir ağrı meydana gelmez.

Lazerle Ben Alma İşlemi Sonrasında Neyle Karşılaşılır?

İlk olarak alınan benin yerinde küçük bir yara oluşacak ve bu yara yaklaşık bir hafta içinde yok olacaktır. Bu süre zarfında hafif kızarıklık, sulanma ve kabuklanma oluşur. Yara kapanınca yalnızca kızarıklık kalır. Bu kızarıklık zaman içinde deri rengine dönmektedir.

Lazer Ben Tedavisi Sonrasında Tekrarlama olur mu?

Bazen özellikle deri seviyesinde olan melanositik benler tedaviden sonra tekrarlama olabilmektedir. Ortalama 1 ay sonra eski yerinde küçük bir kahverengilik şeklinde kendini gösterir. Bu durumda o beni yeniden almak gerekmektedir.

Koterle Buzla Buharlaştırarak Kimyasallarla Ben Aldırma Nasıldır ?

Koterle yapılan yakma işleminde dokuda bir yanık oluşur ve bu şekilde ben aldırma işleminde yanık izi meydana gelmektedir. Buharlaşma işleminde benlerin koterle yakılarak buharlaştırılmasıdır. Bu tarz ben aldırma tedavisinde de iz kalmaktadır. Yine buzla yapılan dondurma işlemide soğuk yanığı yapar ve donuk izi kalır. Kimyasal ajanlar kullanılarak yapılan ben alma işleminde de hem yanık izi oluşmakra hem de ben tam olarak alınamamaktadır.